My Polacy lubimy pieczywo i ja chyba jestem typowym polakiem bo też 
lubię. 
   Jak Agnieszka postanowiła zrobić pierwszy raz chlebki naan z 
kuchni indyjskiej, to się bardzo ucieszyłem. Nie tylko dlatego, że to 
pieczywo, lecz również pieczywo z tego powodu, że lobię eksperymenty i 
smakować, degustować, próbować wszytko co nowe... 
👉 Jak zrobić chlebek naan❓
    Zrobienie chlebków naan jest proste, bo proste jest zrobienie i 
upieczenie prawie każdego pieczywa. 
    Rozumiem, że prawie czyni wielką 
różnice, jednak chlebki naan są na prawdę proste w przygotowaniu. A 
ponieważ są to chlebki z patelni to również ten element jest prosty. Pac
 na patelnię, obrócić i zdjąć... 
Zapraszamy na przepis na indyjskie chlebki naan
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 350g mąki (użyłam orkiszowej jasnej typ 630)
 - pół szklanki kwaśnej śmietany (letniej)
 - 110ml letniej wody
 - płaska łyżeczka cukru
 - 15g drożdży
 - płaska łyżeczka soli
 - 2 łyżki oleju
 
Smacznego :) 
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Widzę, że ostatnio nastała moda na chlebki naan, bo już nie pierwszy raz wpadam gdzieś na przepis na nie:) Chyba muszę się wreszcie zebrać i sprawdzić czy rzeczywiście takie fajne, jak się o nich pisze:D
OdpowiedzUsuńNie wiem czy moda, ale jest to fajny dodatek np. do leczo, salsy itp. Jest pyszny sam, bez żadnych dodatków. Jak nie zjemy, to wkładam do szczelnego pojemnika i na drugi dzień robię jakieś pesto, smaruje chlebki i tak zjadamy. Najlepszy jest zaraz po zrobieniu. Proszę zrobić i się Pani przekona, czy będzie smakowało,🙂
Usuń