My Polacy lubimy pieczywo i ja chyba jestem typowym polakiem bo też
lubię.
Jak Agnieszka postanowiła zrobić pierwszy raz chlebki naan z
kuchni indyjskiej, to się bardzo ucieszyłem. Nie tylko dlatego, że to
pieczywo, lecz również pieczywo z tego powodu, że lobię eksperymenty i
smakować, degustować, próbować wszytko co nowe...
👉 Jak zrobić chlebek naan❓
Zrobienie chlebków naan jest proste, bo proste jest zrobienie i
upieczenie prawie każdego pieczywa.
Rozumiem, że prawie czyni wielką
różnice, jednak chlebki naan są na prawdę proste w przygotowaniu. A
ponieważ są to chlebki z patelni to również ten element jest prosty. Pac
na patelnię, obrócić i zdjąć...
Zapraszamy na przepis na indyjskie chlebki naan
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 350g mąki (użyłam orkiszowej jasnej typ 630)
- pół szklanki kwaśnej śmietany (letniej)
- 110ml letniej wody
- płaska łyżeczka cukru
- 15g drożdży
- płaska łyżeczka soli
- 2 łyżki oleju
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Widzę, że ostatnio nastała moda na chlebki naan, bo już nie pierwszy raz wpadam gdzieś na przepis na nie:) Chyba muszę się wreszcie zebrać i sprawdzić czy rzeczywiście takie fajne, jak się o nich pisze:D
OdpowiedzUsuńNie wiem czy moda, ale jest to fajny dodatek np. do leczo, salsy itp. Jest pyszny sam, bez żadnych dodatków. Jak nie zjemy, to wkładam do szczelnego pojemnika i na drugi dzień robię jakieś pesto, smaruje chlebki i tak zjadamy. Najlepszy jest zaraz po zrobieniu. Proszę zrobić i się Pani przekona, czy będzie smakowało,🙂
Usuń