czwartek, 18 stycznia 2018

Sałatka warzywno-białkowa - #13

Szybka sałatka... Mik-fik, albo fik-mik i zrobiona! Dobry przepis jak mają wpaść niezapowiedziani goście, lub spontanicznie organizuje się imprezę, a szczególnie grilla. Sałatka jest białkowa i nie koliduje z mięsem, oczywiście zapominamy o pieczywie i ketchupie ze sklepu (bo ma za dużo cukru). Najlepiej przygotować ketchup domowy bez ton cukru i mieć na każdą okazję.

Przy okazji przepis na ketchup kliknij link i wszystko wiesz: Ketchup domowy

Składniki:
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka groszku
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
  • 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej
  • 200g sera żółtego
  • majonez
  • pieprz
  • sól
Przygotowanie:
Fasolę i groszek odcedzamy z zalewy. Papryki  kroimy w kostkę. Kapustę drobno szatkujemy, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy majonez (tyle aby składniki się połączyły), doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.

P.S.
Zawartość białka w całej sałatce ok. 85g

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz