czwartek, 13 kwietnia 2017

Sałatka warzywno-makaronowa - #4

      Świetna węglowodanowa potrawa po treningu lub dłuższym wysiłku by uzupełnić zużyte zapasy energii.
      Sam praktykowałem wczoraj w ramach kolacji po 2 godz. treningu na mięśnie brzucha i pośladków😆. Zjadłem z dokładką, a dzięki warzywom wspomagającym procesy trawienia, obyło się bez poczucia obciążenia lub ospałości😃. Dodatkowo dziś rano waga pokazała kolejne pół kg mniej - czego się nie spodziewałem bo zacząłem ćwiczenia siłowe i budowę masy mięśniowej, która jest mi potrzebna do innej zaplanowanej dyscypliny sportowej... 😄


Link do filmu z przepisem:
018 - Sałatka warzywno-makaronowa - Przepis dla wegan, wegetarian i na czas postu.
 
 

 
 


Składniki:
  • 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki)
  • 1 ogórek zielony
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • sól
  • pieprz
  • majonez
Przygotowanie:
      Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek, paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, a kukurydzę odsączamy z zalewy. 
     Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski, dokładamy majonez, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę aby się schłodziła i gotowe.



Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

2 komentarze:

  1. Nie jestem pewna czy majonez z makaronem powinien być łączony. W niektorych źródłach jest jasno napisane, że majonez nie jest wskazany w ogóle.

    OdpowiedzUsuń
  2. Majonez można łączyć z makaronem (makaron wybieramy bez dodatku jajek). Jeśli ktoś liczy kalorie, to majonez powinien używać w niewielkich ilościach, ponieważ w dużej mierze składa się z tłuszczy (100g majonezu to średnio 679 kcal).

    OdpowiedzUsuń