W prostocie tkwi geniusz i właśnie Agnieszka przypomniała sobie o jednej
z najprostszych surówek jakie można zrobić z sałaty na obiad. Taką
surówkę do obiadu znam od dzieciństwa i zawsze mi bardzo smakowała bo
była: "mokra". Można ja zjeść od razu, gdy jeszcze chrupie oraz jak
zmięknie i to była moja ulubiona wersja, czyli taka sflaczała...
👉Jak zrobić SURÓWKĘ z sałaty❓
Surówkę z sałaty, niektórzy nazywają sałatką z sałaty, nie ważne jednak
jak to nazwiemy, ważne by zrobić smacznie. Kilka składników, porwanie
sałaty, doprawienie i zrobione. Czyli błyskawiczna surówka
Zapraszamy na przepis na sałatkę z sałaty.
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- sałata masłowa lub inna
- kilka łyżek gęstej śmietany
- 2 łyżki szczypiorku
- sól
- pieprz
Sałatę myjemy i osuszamy. Najlepiej jest odwirować w wirówce. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i śmietanę (tyle aby kawałki sałaty po wymieszaniu były oblepione śmietaną). Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
Surówka z sałaty najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu (jest chrupiąca), bo gdy leży robi się sflaczała.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz