Jajka faszerowane, to kolejna forma urozmaicenia przygotowań jajek, bo
na co dzień najczęściej gotuje się jajka na miękko lub na twardo oraz
smaży jako jajecznice, czy jajka sadzone. Dlaczego? Bo to łatwe, proste i
szybkie
👉 Jak zrobić jajka faszerowane szynką?
Przygotowanie takich jajek, to też łatwa i szybka sprawa...
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 6 sztuk jajek
- 150g szynki
- 1 łyżka chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 1 kopiasta łyżka szczypiorku
- sól
- pieprz
Szynkę kroimy w drobną kostkę, wybieramy taką która najbardziej nam smakuje. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy je widelcem. Do żółtek dodajemy chrzan, majonez, szczypiorek, szynkę, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.
Tak przygotowanym farszem za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego napełniamy połówki jajek. Napełnione farszem jajka dowolnie ozdabiamy i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz