Jajka faszerowane
Tym razem przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Jeden z najbardziej popularnych, znanych i lubianych przepisów na jajka faszerowane.👉 Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami?
Teoretycznie można było by powiedzieć, że tak samo jak inne jajka
faszerowane. Jednak będą się różnić składnikami i trochę będzie inny
proces przygotowania farszu do jajek.
Link do filmu z przepisem
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami - Idealne na każdą imprezę - 288
Składniki:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Składniki:
- 5 szt. jajek
- 6-7 pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka szczypiorku
- 1-2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Pieczarki obieramy z nieczystości i ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy pokrojony czosnek. Podsmażamy przez minutę i dokładamy pieczarki. Całość podsmażamy do wyparowania wody. Podsmażone pieczarki zostawiamy do wystudzenia.
Żółtka jajek rozdrabniamy widelcem, dodajemy zimne pieczarki, szczypiorek, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek. Możemy to zrobić łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego.
Jajka wypełnione farszem wystarczy tylko ozdobić i gotowe.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz