sobota, 11 grudnia 2021

Przepis na Carpaccio z grillowanej cukinii


Nazwa carpaccio powstała od nazwiska włoskiego malarza, którego obraz kolorystycznie przypominał danie mięsne, więc nijak ma się do takiej sałatki wegetariańskiej... Nasz przepis na carpaccio jest prosty. Więc po obejrzeniu przepisu na carpaccio z cukinii, będziecie wiedzieć jak zrobić carpaccio,, jak zrobić carpaccio z cukinii... Zapraszamy na przepis jak zrobić carpaccio z grillowanej cukinii i sera feta.

Link do filmu z przepisem
 
 





Składniki:
  • 1 cukinia
  • garść orzechów włoskich
  • 100g sera feta
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • koperek do posypania
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie grillujemy na patelni. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki.
Zgrillowane plastry cukinii układamy na półmisku lub dużym talerzu (tak aby jeden plaster zachodził na drugi). 
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu robimy sos. Tym sosem polewamy zgrillowane plastry cukinii. Następnie na cukinię rozkruszamy fetę, sypiemy orzechy i posypujemy koperkiem. Zostawiamy na pół godziny do przegryzienia się smaków i gotowe.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz