niedziela, 28 marca 2021

Sałatka z buraków z migdałami


Sałatka z buraków z migdałami i feta


      Dziś Agnieszka pokazuje jak zrobić sałatkę z czerwonych buraków z migdałami i serkiem feta.  To taka wegetariańska wersja dania białkowego!
 
     Sałatka jest wielowarstwowa, przeplatają się różne kolory: biały zielony i ciemno czerwony, czyli burakowy! Wygląda to wyśmienicie
 


Link do filmu z przepisem:
 




Składniki:
  • opakowanie roszponki (100g)
  • 500g buraków czerwonych pieczonych
  • opakowanie sera feta
  • 50g płatków migdałów
Sos:

  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
      Roszponkę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Buraki i fetę kroimy w kostkę. Z podanych składników robimy sos (wszystkie składniki dokładnie mieszamy).
     Potrzebujemy szklaną miskę, na dno wykładamy połowę roszponki, polewamy połową sosu, kładziemy buraki, następnie drugą część roszponki i polewamy resztą sosu. 
     Na sałatę wykładamy fetę, posypujemy płatkami migdałów i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz