wtorek, 2 marca 2021

Kompot z rabarbaru i wiśni

Robimy kompot
Rabarbar i wiśnie

Kompot z rabarbaru

 i wiśni

na ugaszenie pragnienia

 
    Nowa wersja komputu z rabarbarem. Tym razem w bardziej czerwonej odsłonie...
    Czyli co zrobić by kompot był bardziej czerwony i pozostał lekko kwaskowy?




Link do filmu z przepisem:
 
 

 
 


Składniki:
  • ok. 600g wiśni
  • 400g rabarbaru
  • 1,5l wody
  • ksylitol, stewia lub inny słodzik do posłodzenia
Przygotowanie:
     Wiśnie i łodygi rabarbaru dokładnie myjemy. Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki i razem z wiśniami przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, przykrywamy pokrywką i stawiamy na kuchnię. Doprowadzamy do wrzenia, jak się zagotuje to gotujemy minutę i wyłączamy kuchenkę. Całość zostawiamy na około 15 minut. Po tym czasie kompot przelewamy do szklanego dzbanka i słodzimy według własnych preferencji. Następnie zostawiamy do całkowitego wystudzenia (możemy nawet schłodzić w lodówce).
     Jak wystygnie jest gotowy do spożycia.
 

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz