Chleb białkowy na maśle orzechowym
👉Jak zrobić chleb białkowy❓
Odpowiedź jest w filmie, jednak to co warte uwagi to fakt, że ten chleb robi się bardzo szybko i ku mojemu zdziwieniu po przekrojeniu jest puszysty i wygląda jak tradycyjny chleb...
Link do filmu z przepisem
Białkowy KETO chleb z masłem orzechowym - Przepis na chleb keto z serkiem mascarpone
Składniki:
- 150g masła orzechowego (100% orzechów)
- 150g serka mascarpone
- 5 jajek M
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- płaska łyżeczka soli
- 40g siemienia lnianego lub słonecznika, czy innych ziaren
Przygotowanie:
Przepis na chleb na maśle orzechowym (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania chleba na maśle orzechowym, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Miksowanie składników [01:28]: Do masła orzechowego i serka mascarpone dodaje się jajka, płaską łyżeczkę soli oraz proszek do pieczenia, a następnie całość miksuje.
Dodawanie ziaren [02:05]: Po zmiksowaniu dodaje się ziarna siemienia lnianego (można je zamienić na pestki słonecznika lub dodać oba) i dokładnie miesza. Ważne jest, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej [02:18].
Przygotowanie do pieczenia [02:35]: Całość przekłada się do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie [02:51]: Piekarnik należy nagrzać do 180 stopni Celsjusza i piec chleb przez 40 minut lub do tzw. "suchego patyczka".
Studzenie [03:06]: Po upieczeniu należy delikatnie uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić w nim chleb na 15 minut. Dopiero po tym czasie wyjmuje się go i kładzie na kratkę, aby całkowicie ostygł.
Gotowy chleb świetnie smakuje z dodatkami białkowymi, takimi jak masło orzechowe czy pasta jajeczna [03:40]. Ma chrupiącą skórkę i jest miękki w środku [04:20].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz