Placki z soczewicy
Tym razem przepis na bardzo ciekawe placki. Dlaczego? Bo jest to przepis
na placki bezglutenowe.
👉Jak zrobić placki bezglutenowe❓
Aby zrobić placki bezglutenowe wystarczy dobrać odpowiednie składniki.
Jak obejrzycie ten film to zaraz będziecie wiedzieć 2 rzeczy.
- po 1. - Jak zrobić placki z soczewicy? i
- po 2. - Jak zrobić placki bezglutenowe.
Zapraszamy na przepis na PLACKI Z SOCZEWICY czerwonej, oraz informacje
kiedy i jak przygotować soczewice do placków.
Mariusz i Agnieszka
Składniki:
- 200g czerwonej soczewicy
- 1 szkl. wody (250ml)
- 2 łyżki oliwy/oleju
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- papryka słodka
- czosnek granulowany
Przepis na bezglutenowe placki z soczewicy (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania bezglutenowych placków z soczewicy, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie soczewicy
Przygotowanie ciasta
Do namoczonej i odcedzonej soczewicy należy dodać wodę, zioła, paprykę, czosnek granulowany, sól, pieprz oraz oliwę [01:39].
Całość zmiksować na gładką masę. Konsystencja ciasta powinna być gęstsza niż na tradycyjne naleśniki, ale rzadsza niż na placki ziemniaczane [02:04, 02:41].
Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, można dodać 2-3 łyżki wody [02:49].
Aby uzyskać wersję na słodko, należy pominąć sól i przyprawy [02:56].
Smażenie placków
Gotowe danie
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz