Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 150g tuńczyka w sosie własnym po odsączeniu (może być też w oleju)
- 1/2 lub 1/3 kapusty pekińskiej
- puszka groszku konserwowego
- 1 cebula
- 130g papryki konserwowej
- 1 ogórek zielony
- 1 czubata łyżka koperku
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej lub delikatesowej
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka majonezu
- sól
- pieprz
Przepis na sałatkę z tuńczykiem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania sałatki z tuńczykiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie makaronu: Makaron należy zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut [01:06]. Po upływie tego czasu, odcedź makaron na sitku, a następnie odciśnij nadmiar wody [01:12].
Krojenie warzyw: Kapustę należy bardzo drobno poszatkować, a ogórka pokroić w kostkę [02:01].
Łączenie składników: Wszystkie składniki sałatki, takie jak tuńczyk, groszek, papryka, cebula oraz posiekany koperek, umieść w misce, a następnie dokładnie wymieszaj [02:22].
Przygotowanie sosu: W osobnej miseczce dokładnie wymieszaj musztardę (francuską, sarepską lub delikatesową), majonez, pieprz, sól, oliwę z oliwek i ocet jabłkowy, aż uzyskasz jednolitą konsystencję [03:10].
Mieszanie sałatki z sosem: Gotowym sosem polej połączone wcześniej składniki sałatki, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj [04:31].
Doprawianie i podawanie: Sprawdź, czy sałatka jest odpowiednio słona i pieprzna, a jeśli jest taka potrzeba, dodaj brakujące przyprawy [04:50]. Gotową sałatkę przełóż do miseczki i podaj [05:12].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz