poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Surówka💚 w wiosennych🌼 rytmach🎵 -#7

      Mamy początek wiosny🌼 i do świeżych warzyw💚 jeszcze daleko. Musimy korzystać z zapasów w słoikach, produkcji szklarniowej lub z dobrodziejstw transportu i logistyki🚛 międzynarodowej🌍, by kupić coś sprowadzonego z cieplejszych krajów.🌏
      Nie wszystko jest najwyższej klasy📈 i zawiera odpowiednią ilość składników odżywczych, a niektórych pewnie w ogóle się nie znajdzie📉. Jedni dojdą do wniosku, że po co w ogóle robić sałatki lub surówki, a inni podwoją ilości... ❗
     Dla tych co podejmą wyzwanie👊 i dla tych, którzy stosują dietę rozdzielną, i zamiast ziemniaków nakładają więcej surówki lub sałatki mamy dziś kolejny przepis na surówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊
     Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁


Składniki:
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • ogórek zielony
  • czerwona papryka
  • cebula czerwona
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • sok z cytryny lub ocet winny
Przygotowanie:

     Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw dowolnie kroimy, oraz dodajemy drobno pokrojony koperek. Całość polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

3 komentarze:

  1. Ciekawy tekst:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja mam w takim razie pytanie, bo kiedyś już tak jadlam, ale przestalam i jak to jest? Jak jem np. sniadanie białkowe, to czy jajecznica może być np. z boczkiem albo jedząc parowki to do nich salatka z feta? czy dwa bialka można laczyc?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to kwestia wyłącznie organizmu z jaką ilością białek sobie radzi układ trawienny... Dla mnie 3 to za dużo, 2 mogą być. Kwestia sprawdzenia samopoczucia po posiłku. Czy energetyka siada, czy nie? :)

      Usuń