poniedziałek, 30 października 2017

Surówka z pora

Surówka z pora
     Kiedyś należałem do grupy ludzi, którzy mówili, że z owoców najlepiej lubią schabowego, a z warzyw kiełbasę... :-)

     Dziś sytuacja się odwróciła, główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku.

     Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej pracy pełnią te wartościowe składniki, które znajdują się w np. surówkach...

Składniki:
  • 1 duży por (tylko biała część)
  • 1 spora marchewka
  • majonez
  • pieprz
  • sól
Przygotowanie:

Por tniemy w piórka, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy tyle majonezu aby składniki się połaczyły i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz