Eksperymentalny obiad z jarmużem. Jak myślicie: Udał się Agnieszce?
Odpowiedź jest tylko jedna! Jaka... ?
- TAK!!! 😁
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i dalej dusimy. Uduszony jarmuż zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Gotowy wykładamy na ugotowany makaron.
Odpowiedź jest tylko jedna! Jaka... ?
- TAK!!! 😁
Składniki:
- opakowanie dowolnego makaronu
- 200g jarmużu
- 2 cebule średnie
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i dalej dusimy. Uduszony jarmuż zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Gotowy wykładamy na ugotowany makaron.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz