Eksperymentalny obiad z jarmużem. Jak myślicie: Udał się Agnieszce?
Odpowiedź jest tylko jedna! Jaka... ?
- TAK!!! 😁
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i dalej dusimy. Uduszony jarmuż zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Gotowy wykładamy na ugotowany makaron.
Odpowiedź jest tylko jedna! Jaka... ?
- TAK!!! 😁
Składniki:
- opakowanie dowolnego makaronu
 - 200g jarmużu
 - 2 cebule średnie
 - 3 ząbki czosnku
 - 2-3 łyżki gęstej śmietany
 - sól
 - pieprz
 - tłuszcz do smażenia
 
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i dalej dusimy. Uduszony jarmuż zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Gotowy wykładamy na ugotowany makaron.
Smacznego :)  

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz