Ok! Jakby ktoś nie wiedział co to znaczy działać na FLOW to zaraz wyjaśnię. 😀
Zrobić muffinki, upiec, przygotować ekspozycję, zawołać mnie bym zrobił zdjęcia, dać wskazówki jak obrobić... Następnie zrobić wpis zanim ja zdążę obrobić zdjęcia na telefonie i jeszcze mnie poganiać gdy robię ten wstęp, bo coś Aga chce dopisać!
To się nazywa pasja... Albo inaczej działać z sercem... 💖
Składniki:
Do miski wsypujemy sypkie składniki i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Następnie małymi porcjami dodajemy suche składniki do mokrych i łyżką wszystko mieszamy do połączenia składników. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać).
Zrobić muffinki, upiec, przygotować ekspozycję, zawołać mnie bym zrobił zdjęcia, dać wskazówki jak obrobić... Następnie zrobić wpis zanim ja zdążę obrobić zdjęcia na telefonie i jeszcze mnie poganiać gdy robię ten wstęp, bo coś Aga chce dopisać!
To się nazywa pasja... Albo inaczej działać z sercem... 💖
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 2-3 łyżki miodu (lub 0,5 szkl. erytrytolu, ksylitolu, cukru itp.)
- 1-2 łyżki kakao
- 1 spora łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 0,5 szkl. oleju
- łyżeczka soku z cytryny lub octu
- 1 szkl. śmietanki 12% (można zrobić bardziej fit: pół szkl. śmietanki i pół szkl. wody lub zamienić na mleko roślinne)
Do miski wsypujemy sypkie składniki i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Następnie małymi porcjami dodajemy suche składniki do mokrych i łyżką wszystko mieszamy do połączenia składników. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz