niedziela, 23 czerwca 2024

Przepis na roladki z szynki szwarcwaldzkiej

Roladki z szynki szwarcwaldzkiej


Roladki to doskonały pomysł na przystawkę do grilla jak również dodatek na każdą imprezę.

👉Jak zrobić roladki z serem pleśniowym❓ 

   Można je zrobić na śniadanie lub kolacje. Zastosowanie przepisu Agnieszki jest szerokie.
 
 Zapraszamy na przepis na roladki z szynki szwarcwaldzkiej.
 
 Mariusz i Agnieszka
 


Link do filmu z przepisem
 




Składniki:
  • 150g szynki szwarcwaldzkiej 
  • 100g sera lazur lub innego sera pleśniowego
  • 60g suszonych pomidorów 
  • garść rukoli
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • 2-3 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów 
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:

Przepis na roladki szwarcwaldzkie (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania roladek szwarcwaldzkich, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Krojenie sera [01:10]: Ser lazur (lub inny ser pleśniowy) należy pokroić w słupki.

  • Zawijanie roladek [02:18]: Na cienkim plastrze szynki szwarcwaldzkiej układa się odrobinę rukoli, kawałek sera i dwa lub trzy kawałki suszonych pomidorów. Następnie całość ciasno się zawija. Czynność powtarza się z każdym plastrem szynki.

  • Przygotowanie sosu [03:34]: Do oleju (lub oliwy, najlepiej z suszonych pomidorów) dodaje się odrobinę musztardy, pieprz, sól oraz ocet balsamiczny. Całość dokładnie się miesza.

  • Podanie [04:25]: Przygotowanym sosem polewa się roladki. Po schłodzeniu roladki są gotowe do spożycia.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz