środa, 14 kwietnia 2021

Boczek z grilla


 Top ot the Top czyli boczek z grilla!

 
     Sezon na grilla nie może obejść się bez nowych pomysłów. 
     Od poprzedniego sezony Aga wprowadziła nowy pomysł, który można rzucić na grilla. Ponieważ wysiadł nam grill na węgiel drzewny, więc został tylko elektryczny. Dzięki temu pobiliśmy chyba rekord co do ilości zrealizowanych grilli w sezonie. Aga wystawiała grill, podłączała do gniazdka zrobionego na altance specjalnie w tym celu i gotowe. 
     O grillu dowiadywałem się w momencie gdy byłem wołany na obiad... 
Ten elektryczny grill ma jednak jakieś plusy... 😁😁😁
 




Składniki:
  • plastry boczku (ilość dowolna)
Składniki na marynatę:
  • czosnek granulowany
  • majeranek
  • papryka ostra wędzona
  • kozieradka
  • kminek
  • rozmaryn
  • cząber
  • sól
  • oliwa lub olej

Przygotowanie:
     Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy z obu stron plastry boczku, wkładamy je do pojemnika i szczelnie zamykamy. Zostawiamy na całą noc w lodówce lub dłużej i następnego dnia możemy już boczek grillować.
     Boczek jeśli grillujemy na patelni, to należy to robić na średniej mocy palnika. Przy grubszych plastrach boczku, należy je co jakiś czas obracać z jednej strony na drugą aby się równomiernie upiekły.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz