poniedzia艂ek, 18 czerwca 2018

Nale艣niki orkiszowe馃尵 ze szparagami... 馃挌

     Wpad艂em do sklepu i zobaczy艂em szparagi馃挌 w promocji... Wrzuci艂em do koszyka 3 p臋czki i pomy艣la艂em: "Niech teraz Agnieszka kombinuje!" 馃榿
     Tak powsta艂y dwie nowe potrawy i dwa nowe pomys艂y na przepisy. Oto jeden z nich...
Nale艣niki orkiszowe馃尵 ze szparagami s膮 nieziemskie, trzeba tylko pami臋ta膰 by je艣膰 cieplutkie馃榿.... Bo magia uleci z par膮...馃挩



Przepis na nale艣niki: Nale艣niki orkiszowe z kabaczkiem i pomidorami

Przepis na sos: Uzale偶niaj膮ca zapiekanka ze szpinakiem

Sk艂adniki:
  • szparagi bia艂e
  • s贸l
  • pieprz
Przygotowanie:

Szparagi myjemy, obieramy ze sk贸rki i odcinamy zdrewnia艂e cz臋艣ci (zielonych nie trzeba obiera膰). Na roz艂o偶ony nale艣nik uk艂adamy 2 lub 3 szparagi (w zale偶no艣ci od grubo艣ci), posypujemy sol膮, pieprzem i zwijamy w rulon. Tak przygotowane nale艣niki uk艂adamy w posmarowanym t艂uszczem naczyniu 偶aroodpornym lub brytfance. Po wierzchu polewamy obficie sosem beszamelowym. Naczynie wk艂adamy do nagrzanego piekarnika (termoobieg) na 190 stopni i pieczemy 25-30 minut (w zale偶no艣ci od grubo艣ci szparag贸w). Ostatnie 10 minut zwi臋kszamy temp. do 210 stopni aby nale艣niki si臋 zarumieni艂y.




Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kana艂 na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj馃榾❗ i daj 艂apk臋 w g贸r臋馃憤 馃榿❗

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz