piątek, 10 września 2021

Jajka faszerowane - Przepis keto!


Posiłek białkowy

Przepis KETO 


Jak zrobić jajka faszerowane na imprezę lub święta? 
    Dziś Agnieszka zaprasza Was na przepis na jajka faszerowane tuńczykiem. Przepis na jajka faszerowane prosty, bo od podstaw i prostych przepisów trzeba zacząć. I cóż więcej szukać na początek niż jajek faszerowanych tuńczykiem. 


Link do filmu z przepisem
 

 



Składniki:
  • 9 jajek M (jak duże to mniej)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • duża łyżka szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z zalewy. 
Jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka, tuńczyk i szczypiorek przekładamy do miski, dodajemy majonez (tyle aby farsz nie był suchy), doprawiamy solą, pieprzem i wszystko dokładnie rozgniatamy i mieszamy. 
Tak przygotowanym farszem napełniamy jajka we wgłębienia po żółtkach i gotowe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz