sobota, 11 września 2021

Owoce pod kruszonką - Przepis na szybki deser!

Deser dla leniwych


     JEŚLI MAM WYPOWIADAĆ SIĘ CO DO CIAST AGNIESZKI, TO CHYBA MA NR 1!!! 
     I to nie tylko dlatego, że jest smaczne, a też dlatego że jest to ciasto bez ciasta czyli z samą kruszonką. Mówiąc krótko Agnieszka ominęła spód z ciasta i posypała kruszonką z góry. 


Link do filmu z przepisem:
203 - Przepis na OWOCE pod KRUSZONKĄ - FIT CIASTO bez CUKRU! - Szybki deser dla leniwych!



Składniki:
  • jeżyny (mogą być też inne owoce, lub mieszanka np. maliny i jeżyny)
  • mąka orkiszowa lub zwykła
  • masło
  • ksylitol lub erytrytol, czy cukier
Przygotowanie:
Jeżyny myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego (tyle aby dno było przykryte). 
Z mąki, masła i ksylitolu robimy kruszonkę. Przygotowaną kruszonkę wysypujemy na owoce (muszą być całkowicie przykryte, możemy delikatnie uderzyć dnem naczynia, aby kruszonka powsypywała się w szczeliny). Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok. 35 minut, aż kruszonka mocno się zarumieni. 
Po wyjęciu z piekarnika wystarczy trochę poczekać aby przestygło i jest gotowe do jedzenia. Ten deser wyśmienicie smakuje również na zimno.

Tutaj znajdziesz link jak zrobić kruszonkę:
 
Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz