piątek, 5 grudnia 2025

Przepis na pierogi z grzybami i kapustą kiszoną

Pierogi z grzybami 

    Dziś w kuchni klasyk wszystkich klasyków – wigilijne pierogi z kapustą i grzybami! 🎄🥟
    Agnieszka pokazuje krok po kroku, jak zrobić mięciutkie, elastyczne ciasto, aromatyczny farsz z kapusty kiszonej i leśnych grzybów, a potem ulepić najpyszniejsze pierogi na święta.

    👉 Jak zrobić domowe pierogi z kapustą i grzybami na Wigilię❓

    W filmie jak zwykle nie brakuje rodzinnego humoru: lekkie „Boże, się zacięłam”, relaks za kamerą, przejęcie nagrywania przez Oliwkę i klasyczne „po co ci ten dzióbek? – żeby był!”. 😅
    To idealny przepis na Wigilię, ale ostrzegam – po spróbowaniu będziecie chcieli robić je cały rok.
    Jeśli lubicie tradycyjne potrawy, to ten film jest dla Was. Dajcie łapkę, suba, serduszko i napiszcie koniecznie, bez czego u Was nie ma świąt.
    Smacznych pierogów i spokojnych przygotowań! ✨
    Zapraszamy na przepis na domowe pierogi wigilijne.
    Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem


Składniki:
  • 1 kg kapusty kiszonej 
  • ok. 450g grzybów leśnych 
  • 2 liście laurowe 
  • 4 kulki ziela angielskiego 
  • 2 średnie cebule 
  • 70g masła lub innego tłuszczu 
  • sól 
  • pieprz 
Przygotowanie:


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz