sobota, 21 sierpnia 2021

Kotlety z cukinii pieczone w piekarniku

Przepis na kotlety

z piekarnika

  Uwielbiam nowości i dziś Aga zrobiła niespodziankę i przygotowała kotlety z cukinii i zamiast je smażyć upiekła w piekarniku.
   Wiem, że wiele osób doceni ten sposób albowiem z piekarnika są zdrowsze niż smażone.
 
    A wyszły rewelacyjne więc polecam. /Mariusz/



Link do filmu z przepisem
 
 


Składniki:
  • cukinia
  • śmietana gęsta
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • czubryca zielona lub inne zioła
  • bułka tarta (ja użyłam mąki z ciecierzycy)
Przygotowanie:
Cukinię kroimy w takie kawałki przypominające kotlety.
Śmietanę (ilość dowolna) plus przeciśnięty czosnek, łyżeczkę czubrycy, pieprz i sól dokładnie mieszamy. Następnie maczamy w niej kawałki cukinii i obtaczamy w bułce tartej (u mnie mąka z ciecierzycy). 
Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy przygotowane kotlety z cukinii. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni i wkładamy kotlety. Pieczemy ok. 25 minut lub dłużej (w zależności jak piecze piekarnik), aż kotlety będą rumiane.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

2 komentarze:

  1. Jakie apetyczne kotlety:P Będę jutro robić i już czuję, że na pewno mnie do siebie przekonają:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję ❤️. Jeśli się lubi cukinię, to na bank będą smakować. Są pyszne 😋. Pozdrawiam serdecznie 😘

      Usuń