Można delikatnie wydrążyć więcej miąższu, aby zmieścić więcej nadzienia [01:43, 01:58].
Skrop gruszki sokiem z cytryny, aby nie ściemniały podczas pieczenia [02:31].
Nadziewanie i posypywanie:
Do środka każdej połówki gruszki włóż żurawinę [03:20].
Gruszki posyp po wierzchu (prawdopodobnie cynamonem lub innym cukrem/słodzikiem, choć nazwa składnika nie została wyraźnie podana w transkrypcji - mowa jest o "tymi jankiem innymi owocami") [03:45].
Pieczenie:
Włóż gruszki do nagrzanego piekarnika (180°C) [04:16].
Piecz około 20-25 minut – im twardsze gruszki, tym dłuższy czas pieczenia [04:24].
Podanie:
Deser jest gotowy. Gruszki powinny być miękkie i aromatyczne [04:38].
Całość dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiego ciasta [03:17].
Dodaj roztopione i przestudzone masło i dokładnie wymieszaj [03:33].
Konsystencja ciasta powinna być jak gęsta śmietana – po nabraniu na łyżkę ma spływać. Jeśli jest za gęste, dodaj więcej słodkiej śmietanki [04:02, 04:13].
Pieczarki, camembert i szynka – brzmi nieźle, prawda? 😄
Agnieszka czaruje dziś w kuchni genialną przekąskę, którą przygotujesz w
kilka minut!
Pieczarki faszerowane kremowym serem camembert i zawinięte
w aromatyczną szynkę szwarcwaldzką to hit na każdą imprezę, kolację czy
spotkanie z przyjaciółmi.
Proste składniki, szybkie wykonanie i efekt WOW gwarantowany!
👉Jak zrobić pieczarki z camembertem zawijane w szynkę❓
Zapraszamy na przepis na pieczarki z camembertem zawijane w szynkę!