niedziela, 2 sierpnia 2020

Mini zapiekanki z cukinią

     Nie jestem fanem odchudzania. Nie spinam się i napinam się na odchudzanie i może dlatego chudnę...

     Jeśli ktoś ma ochotę na zapiekanki i akurat dba o linię, lub gubi kilogramy, to polecam te zapiekanki, ponieważ nie posiadają one węglowodanów.
Nie jest to klasyczna zapiekanka na bułce więc nie przytyjemy...



Link do filmu z przepisem:

Sos do zapiekanek
Link do filmu z przepisem:
011 - Sos Czosnkowy domowej roboty

Składniki:
  • Cukinią
  • Salami
  • Ser żółty

Przygotowanie:
Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy, następnie kroimy w plastry takie ok. pół centymetra grubości (mogą być grubsze byle nie cieńsze). Tak pokrojone plastry cukinii układamy na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Na cukinię kładziemy plaster salami, a na salami plaster sera. Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200-210 stopni (termoobieg) i zapiekamy ok. 13 do 15 minut (zależy jak nam piecze piekarnik), aż ser nam się delikatnie roztopi i lekko przyrumieni.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

2 komentarze:

  1. WITAM.ZJADLAM POSILEK WEGLOWY.MIJAJA 2 GODZINY.CZY MUSZE JESC BIALKOWY NIE CZUJAC GLODU.CZY POCZEKAC AZ POCZUJE POTRZEBE JEDZENIA.DIETE STOSUJE OD MIESIACA.WIELE JEST PYTAN.MARIA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam
      Posiłki jemy wtedy gdy czujemy lekki głód. Nie należy też się przejadać, bo wtedy rozpychamy żołądek. Na Facebooku jest grupa Dieta Rozdzielna i Zdrowie, i tam można o wszystko pytać jeśli jest coś nie jasne. Pozdrawiam 🙂

      Usuń