poniedziałek, 12 marca 2018

Sałatka z selera naciowego - wegańskie krewetki -#19

Zamiast ciasta, ciastek, na deser może być również zdrowa sałatka, jeśli nadal chcemy coś słodkiego to ananas i kukurydza na pewno zapewnią taki smak... 😀
     Taką opcję w ostatnią niedzielę zaserwowała Agnieszka na deser po pierwszym daniu czyli po zupie zawierającej ziemniaki. Bardzo pomysłowa alternatywa zamiast mocno węglowodanowego💣 deseru, obciążającego i zakwaszającego organizm, w postaci klasycznego ciasta🍩 lub innych kremówek🍨.
    To co proponuje Agnieszka ma działanie wręcz odwrotne i ukierunkowane na poprawę zdrowia💗. Jak mantrę będę powtarzał, że odkwaszanie🍏 organizmu to fundament dla naszego zdrowia i zadbania o stan homeostazy naszego organizmu na wszystkich poziomach naszego funkcjonowania... 💚

P.S.
Nie wiem jak wam ale mnie się kawałki selera naciowego kojarzą z krewetkami... 😁

Składniki:
  • 7 łodyg selera naciowego
  • puszka ananasa
  • puszka kukurydzy
  • łyżka natki pietruszki
  • majonez (weganie użyją swojego majonezu wegańskiego)
Wegańskie krewetki
Przygotowanie:

     Łodygi selera myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w 0,5cm talarki. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w słupki. Kukurydzę dobrze odsączamy na sitku z zalewy. Wszystkie składniki plus drobno pokrojoną natkę pietruszki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez (tyle aby składniki się połączyły) i dokładnie mieszamy.
     Gotową sałatkę wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki aby się schłodziła i smaki "przegryzły" i gotowe.




Smacznego :)


Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz