Kolacja z cyklu "zrób se sam". Tylko zamiast Adama Słodowego w roli głównej program prowadzi Agnieszka S. Wpadam do kuchni, łapię cebulę, i co wpadnie mi pod rękę pac na talerz i po 2 minutach kolacja gotowa w stylu artystycznego nieładu na talerzu... Ma to pewien klimat i daje pewien styl... i oczywiście zawsze jest zgodna z dietą rozdzielną!!!
To też inspiracja dla osób, które myślą, że stosowanie jakiejś diety musi być pracochłonne, lub czasochłonne. Krótko szybko i zdrowo... :)
Składniki:
To też inspiracja dla osób, które myślą, że stosowanie jakiejś diety musi być pracochłonne, lub czasochłonne. Krótko szybko i zdrowo... :)
Składniki:
- cebula
- ogórek małosolny
- pomidory koktajlowe
- żółty ser
- majonez, musztarda i chrzan
- pieprz
Przygotowanie:
Pokrój niedużą cebule byle jak (i tak się zje). 1-2 ogórki małosolne przekrój w ćwiartki wzdłuż. obok wrzuć kilka plastrów żółtego sera. Na wierzchu połóż kilka pomidorków koktajlowych w połówkach. Obok łyżka majonezu, plus łyżeczka musztardy i łyżeczka chrzanu. Na koniec sypiemy świeżo mielonym pieprzem - tak dla draki, by było fajnie i ładnie.
Chrzan, musztardę i majonez mieszamy kawałkiem cebuli dzięki czemu oszczędzamy na myciu widelca. Jak komuś nie będzie szło mieszanie cebulką to znaczy, że źle pokroił cebulę. Należy wtedy pójść po łyżeczkę którą nakładaliśmy składniki sosu i pomieszać. Następnym razem sugeruje ukroić grubsze plastry cebuli... zaoszczędzimy na nogach biegając do kuchni. A jak ktoś tak bardzo lubi biegać to zapraszam do wspólnych treningów w lesie pod Mińskiem... :)