Zawsze ciemne, szare i nie fotogeniczne. Dodatkowo często wyglądają nie apetycznie i są jedynie dodatkiem do posiłku obok sałatki.
Wystarczy mały trik i danie wygląda inaczej, prezentuje się lepiej i wygląda apetycznie.
Kto potrafi dokonywać takich cudów?
Wiadomo! Agnieszka! Specjalistka, EKSPERT od zdrowego odżywiania... a dokładniej od ZDROWEGO PRZYGOTOWANIA jedzenia.
Internet jest zawalony przepisami, ludzie ścigają się w artystycznych formach ułożenia dania na talerzu. A prym wiodą mistrzowie kuchni z ekskluzywnych restauracji i hoteli. W tym całym wyścigu (szczurów?) znacząca większość ludzi zapomniała o tym, by to co było podane, było po:
Wracając do naszego obiadu, mięso czy jajko może być zastąpione np. PIECZARKAMI. Proste, smaczne, estetyczne i zdrowe rozwiązanie!
Link do filmu z przepisem:
126 - Przepis na PIECZARKI duszone W ŚMIETANIE! - Dodatek do dań mięsnych lub pieczonych ziemniaków
Składniki:
Pieczarki dokładnie obieramy i pozostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy od czasu do czasu mieszając. Gdy są już prawie miękkie zdejmujemy pokrywkę aby wyparowała woda (którą puściły pieczarki) i dalej dusimy. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i wlewamy śmietankę (na ok. 500g pieczarek potrzeba 200ml śmietanki), doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy do momentu aż nam śmietanka zgęstnieje. Takie pieczarki świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczków z koperkiem lub jako dodatek do kotletów, czy innego mięska.
Wystarczy mały trik i danie wygląda inaczej, prezentuje się lepiej i wygląda apetycznie.
Kto potrafi dokonywać takich cudów?
Wiadomo! Agnieszka! Specjalistka, EKSPERT od zdrowego odżywiania... a dokładniej od ZDROWEGO PRZYGOTOWANIA jedzenia.
Internet jest zawalony przepisami, ludzie ścigają się w artystycznych formach ułożenia dania na talerzu. A prym wiodą mistrzowie kuchni z ekskluzywnych restauracji i hoteli. W tym całym wyścigu (szczurów?) znacząca większość ludzi zapomniała o tym, by to co było podane, było po:
- Zdrowe - odpowiednie przyprawy i dodatki, w tym eliminacja chemicznych substancji smakowych, np w surówkach... (o tym w innym czasie).
- Zdrowo podzielone w odpowiednie posiłki, czyli posiłki białkowe lub węglowodanowe.
Wracając do naszego obiadu, mięso czy jajko może być zastąpione np. PIECZARKAMI. Proste, smaczne, estetyczne i zdrowe rozwiązanie!
Link do filmu z przepisem:
126 - Przepis na PIECZARKI duszone W ŚMIETANIE! - Dodatek do dań mięsnych lub pieczonych ziemniaków
Składniki:
- pieczarki (dowolna ilość)
- masło lub inny tłuszcz do smażenia
- śmietanka 18% (może być też 30%)
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Pieczarki dokładnie obieramy i pozostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy od czasu do czasu mieszając. Gdy są już prawie miękkie zdejmujemy pokrywkę aby wyparowała woda (którą puściły pieczarki) i dalej dusimy. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i wlewamy śmietankę (na ok. 500g pieczarek potrzeba 200ml śmietanki), doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy do momentu aż nam śmietanka zgęstnieje. Takie pieczarki świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczków z koperkiem lub jako dodatek do kotletów, czy innego mięska.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA
Pamiętaj :) Kliknij: Subskrybuj :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA
Pamiętaj :) Kliknij: Subskrybuj :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz