Kto pamięta to danie z dzieciństwa? 😄Bardzo popularna potrawa lat 80. 70. ... Tak można by było odliczać do tyłu, aż zapadło by się w stan hipnozy, dokonało regresingu i przypomniało smak...
Można się hipnotyzować, a jak komuś nie wyjdzie😆, to proponuję zamiast regresingu, relokację do kuchni... Zrobić wszystko według przepisu i poczuć smak. 😋
Link do filmu z przepisem:
Link do filmu z przepisem:
122 -Przepis na idealny RYŻ z jabłkami i cynamonem Bezglutenowe danie Na śniadanie obiad lub kolacje
Składniki:
- 150g ryżu
- 1 kg jabłek słodkich (może być więcej)
- 2 łyżki skórki pomarańczowej lub rodzynek
- ok. 3 łyżek masła
- 4 łyżki śmietany
- cynamon
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce (szybciej nam się usmażą). Włożyć do garnka, postawić na kuchni i na wolnym ogniu zacząć smażyć (często mieszając aby nam się nie przypaliły).
Pod koniec smażenia dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, i zestawić.
Ugotowany ryż rozłożyć na talerze, polać roztopionym masłem, na nim położyć usmażone ciepłe jabłka (dowolna ilość), posypać cynamonem i polać śmietaną.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz