poniedziałek, 18 czerwca 2018

Naleśniki orkiszowe🌾 ze szparagami... 💚

     Wpadłem do sklepu i zobaczyłem szparagi💚 w promocji... Wrzuciłem do koszyka 3 pęczki i pomyślałem: "Niech teraz Agnieszka kombinuje!" 😁
     Tak powstały dwie nowe potrawy i dwa nowe pomysły na przepisy. Oto jeden z nich...
Naleśniki orkiszowe🌾 ze szparagami są nieziemskie, trzeba tylko pamiętać by jeść cieplutkie😁.... Bo magia uleci z parą...💨



Przepis na naleśniki: Naleśniki orkiszowe z kabaczkiem i pomidorami

Przepis na sos: Uzależniająca zapiekanka ze szpinakiem

Składniki:
  • szparagi białe
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Szparagi myjemy, obieramy ze skórki i odcinamy zdrewniałe części (zielonych nie trzeba obierać). Na rozłożony naleśnik układamy 2 lub 3 szparagi (w zależności od grubości), posypujemy solą, pieprzem i zwijamy w rulon. Tak przygotowane naleśniki układamy w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Po wierzchu polewamy obficie sosem beszamelowym. Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika (termoobieg) na 190 stopni i pieczemy 25-30 minut (w zależności od grubości szparagów). Ostatnie 10 minut zwiększamy temp. do 210 stopni aby naleśniki się zarumieniły.




Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz