Pizza z majonezem to mój wynalazek z przed ćwierć wieku... Niestety słyszałem wtedy, że sos do pizzy musi być czerwony! Minęły lata, świat ewaluował i nastąpiła rewolucja w temacie pizzy! Pojawiła się pizza prostokątna, a za nią mój majonez przeskoczyły do poziomu do sosu czosnkowego...
Agnieszka też ma swój tajny przepis na sos czosnkowy, tak by był neutralnym dodatkiem i nie kolidował z węglowodanami... 😄
Warto zaznaczyć, że sos można wykorzystywać również do dań białkowych, bo sam w sobie jest neutralny jak już wyżej pisałem...
Link do filmu z przepisem:
011 - Sos Czosnkowy domowej roboty
Agnieszka też ma swój tajny przepis na sos czosnkowy, tak by był neutralnym dodatkiem i nie kolidował z węglowodanami... 😄
Warto zaznaczyć, że sos można wykorzystywać również do dań białkowych, bo sam w sobie jest neutralny jak już wyżej pisałem...
Link do filmu z przepisem:
011 - Sos Czosnkowy domowej roboty
Proste jest piękne
Składniki:
- czosnek
- śmietana
- majonez
- sól i pieprz
Aby zrobić wystarczy pomieszać w takich samych proporcjach majonez ze śmietaną (np. 2 łyżki śmietany + 2 łyżki majonezu), dodać przeciśnięte przez praskę 3-4 ząbki czosnku i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz