Pasta z pieczonej papryki i jajek
Pasta do kanapek to najszybsze śniadanie jakie można zrobić.
Konkurować w
szybkości może już tylko kanapka z masłem...
👉Jak zrobić pastę z papryki pieczonej❓
Pastę można zrobić na 2 sposoby; albo zmieloną dokładnie na miazgę
blenderem albo taką wersję ziarnistą jak zrobiła Agnieszka, a jak to
zrobiła to już w filmie.
Zapraszamy na przepis na pastę z pieczonej papryki
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 4 jajka ugotowane na twardo (L)
- 2 łyżki słonecznika
- 2 duże ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przepis na pastę z pieczonej papryki i jajek (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pasty z pieczonej papryki i jajek, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie papryki
Umyj paprykę i usuń gniazda nasienne [00:49].
Pokrój połówki papryki na ćwiartki [01:40].
Ułóż paprykę na blaszce skórką do góry [01:49].
Dodaj czosnek, chowając go pod paprykę [02:01].
Włóż blachę do nagrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) i piecz przez 20-25 minut [02:08].
Po upieczeniu obierz paprykę ze skórki, najlepiej gdy jest jeszcze ciepła [03:22].
Rozgnieć obraną paprykę widelcem [04:20].
Przygotowanie pozostałych składników
Łączenie składników
Gotową pastę można podawać na pieczywie [05:51].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz