Keto chleb z mąką bambusową
👉Jak zrobić chleb niskowęglowodanowy❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 250g białego sera
- 3 jajka
- 55g mąki bambusowej
- 25g łuski babki jajowatej
- 50g siemienia lnianego
- 25g pestek słonecznika
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka octu z winogron/jabłkowego
Przepis na keto chleb z mąką bambusową (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania keto chleba z mąką bambusową, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie masy serowej: Na początku należy zmiksować biały ser z jajkami, aż do uzyskania jednolitej konsystencji [01:36].
Dodanie suchych składników: Do zmiksowanego sera z jajkami wsypuje się łuskę babki jajowatej [01:54], sodę oczyszczoną, mąkę bambusową [02:08], ziarna słonecznika i siemię lniane [02:19].
Dodanie płynnych składników i przypraw: Następnie dodaje się łyżkę octu winogronowego lub jabłkowego, sól i kilka łyżek ciepłej wody [02:27].
Mieszanie ciasta: Całość należy dokładnie wymieszać, aż masa stanie się gęsta i jednolita [02:37].
Przekładanie do formy: Gotową masę przekłada się do foremki wyłożonej papierem do pieczenia [03:00].
Wygładzanie powierzchni: Powierzchnię chlebka wygładza się łyżką zwilżoną wodą [03:39].
Pieczenie: Chleb wstawia się do nagrzanego piekarnika (170 stopni Celsjusza) i piecze przez 50 minut [03:56].
Suszenie: Po 50 minutach chleb wyjmuje się z foremki, zdejmuje papier i piecze jeszcze przez 10 minut w celu dosuszenia. Można zwiększyć temperaturę do 190 stopni Celsjusza, aby chleb nie był mokry [04:08].
Studzenie: Upieczony chleb należy pozostawić do całkowitego wystudzenia przed pokrojeniem [04:28].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz