Śledzie w sosie chrzanowym
👉Jak zrobić śledzie w sosie chrzanowym❓
Link do filmu z przepisem
- płatów śledziowych
- 2 łyżki chrzanu
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego
- pieprz
Śledzie w sosie chrzanowym - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania śledzi w sosie chrzanowym:
Przygotowanie śledzi:
Przygotowanie sosu:
Pokrój cebulę w drobną kosteczkę [01:04].
Do pozostałych składników sosu dodaj pokrojoną cebulkę [02:02].
Wlej sok z cytryny (można zastąpić octem jabłkowym) [02:19].
Dopraw pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) [02:29].
Całość dokładnie wymieszaj [02:38].
Uwaga: Autorka nie dodawała soli, ponieważ śledzie i majonez są słone, ale można ją dodać, jeśli jest potrzeba [06:33].
Łączenie i przechowywanie:
Pokrojone śledzie dorzuć do sosu chrzanowego [04:43].
Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie kawałki śledzia oblepiły się sosem [05:00].
Przełóż śledzie do mniejszej miseczki lub słoika i wstaw na całą noc do lodówki. Śledzie są idealne do jedzenia dopiero następnego dnia, gdy smaki się przegryzą [05:11, 05:32].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz