piątek, 14 listopada 2025

Przepis na kluski/kopytka niskowęglowodanowe

Kluski niskowęglowodanowe  

    Dziś w mojej kuchni powstają rewelacyjne kluski keto z awokado i serkiem śmietankowym – bez glutenu, bez mąki pszennej, ale za to z ogromem smaku! 😍
    Idealne dla osób na diecie keto, low carb, albo po prostu tych, którzy chcą jeść zdrowiej i lżej.
    Mięciutkie, delikatne, lekko kremowe – doskonałe do sosów, gulaszu, albo nawet na słodko! 🍬
    A najlepsze?
    Robi się je błyskawicznie i wystarczy tylko kilka składników.
    Do tego trochę śmiechu, odrobina muzyki i oczywiście niezastąpiony operator – Mariusz 🎥😉


    👉Jak zrobić kluski keto z awokado i serkiem śmietankowym❓

    Obejrzyj film i przekonaj się, że zdrowe może być pyszne!
    Zapraszamy na przepis na FIT kluski z awokado i serkiem śmietankowym 🥑
    Mariusz i Agnieszka 
Link do filmu z przepisem
 
 

Składniki:
  1. 1 jajko M
  2. 1 średnie dojrzałe awokado
  3. 15g mąki kokosowej
  4. 15g mąki bambusowej 
  5. 10g łuski babki jajowatej 
  6. 50g serka naturalnego typu Almette 
  7. sól
  Przygotowanie:

Kluski keto z awokado i serkiem - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania klusek niskowęglowodanowych z awokado i serkiem śmietankowym:

  1. Przygotowanie masy bazowej (mokre składniki):

    • Awokado przekrój, wyjmij miąższ i wrzuć do pojemnika (gdzie znajduje się już serek śmietankowy) [01:15].

    • Wbij jajko [02:28].

    • Całość zmiksuj [02:37, 03:03].

    • Zmiksowaną masę przełóż do miski [03:03].

  2. Mieszanie ciasta:

    • Do miski z kluskami dodaj mąkę bambusową, łuski babki jajowatej, mąkę kokosową i sól [03:31, 03:59].

    • Całość wymieszaj [03:59, 04:39]. Masa powinna zgęstnieć [04:47].

  3. Formowanie klusek:

    • Przygotuj garnek z lekko osoloną wodą i zagotuj ją [04:15, 04:24].

    • Z przygotowanego ciasta uformuj wałeczek, a następnie potnij go na kluseczki (w kształcie podobnym do leniwych lub kopytek) [04:47, 05:24].

  4. Gotowanie i podanie:

    • Włóż uformowane kluseczki na wrzącą wodę [05:59].

    • Gotuj przez około półtorej minuty od momentu wypłynięcia na wierzch (jeśli kluski są cieńsze, gotuj krócej) [06:07, 06:11].

    • Gotowe kluseczki podaj (np. ze skwareczkami z boczku, do sosów lub na słodko) [07:53, 08:18].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz