Roladki schabowe
👉Jak zrobić roladki schabowe❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 10 plastrów schabu (1kg)
- 400g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki natki pietruszki
- 3 łyżki dowolnego tłuszczu
- sól
- pieprz
- 10 kawałków żółtego sera (o boku 1cm)
- 10 plastrów surowego boczku
Przepis na roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania roladek schabowych z pieczarkami i żółtym serem, pieczonych w piekarniku, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie farszu pieczarkowego
Zetrzyj pieczarki i duś je na niewielkiej ilości tłuszczu, aż nadmiar wody wyparuje [01:02].
Pokrój cebulę w drobną kostkę i dodaj ją do podsmażonych pieczarek [01:50]. Całość smaż jeszcze przez 5 minut [02:32].
Posiekaj natkę pietruszki i dodaj ją do pieczarek [02:42].
Dopraw farsz pieprzem [03:09] i solą [03:16], a następnie dokładnie wymieszaj [03:20].
Przygotowanie roladek
Pokrój schab na plastry o grubości około centymetra [03:35].
Rozbij plastry schabu, aby były cienkie [03:41].
Każdy plaster schabu posól i popieprz [03:45].
Na każdy plaster schabu nałóż farsz pieczarkowy z żółtym serem [03:53].
Zawiń roladki, a następnie owiń każdą roladkę dodatkowo plastrem boczku [04:25].
Pieczenie roladek
Ułóż przygotowane roladki w naczyniu wysmarowanym oliwą lub olejem [05:22].
Wstaw roladki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza [05:42].
Piec przez 45 minut, początkowo przykrywając papierem do pieczenia, a na ostatnie 15 minut zdejmij papier, aby roladki się zarumieniły [05:54]. Jeśli masz pokrywkę, możesz jej użyć, a następnie ją zdjąć [06:06].
Gotowe roladki schabowe z pieczarkami i serem pieczone w piekarniku [06:18] można podawać z ulubionymi dodatkami [06:57].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz