Kulki z tuńczykiem
👉Jak zrobić kulki z tuńczykiem❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka (240g)
- 2 małe jajka
- 3 łyżki mąki łubinowej
- 130g sera żółtego (użyłam cheddar)
- pieprz
Przepis na keto kulki z tuńczyka (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania keto kulek z tuńczyka, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie masy
Do dobrze odsączonego tuńczyka z puszki dodaj surowe jajka [01:17:59].
Następnie zetrzyj żółty ser (np. cheddar) na tarce o dużych oczkach i dodaj do masy [01:38:00].
Dopraw pieprzem; jeśli wolisz ostrzejszy smak, możesz dodać papryczkę chili [02:21:00].
Stopniowo dodawaj mąkę łubinową, mieszając masę, aż będzie na tyle zwarta, by można było formować kulki. Ilość mąki zależy od stopnia odsączenia tuńczyka [02:38:00].
Formowanie i pieczenie kulek
Delikatnie zwilż dłonie oliwą lub olejem [03:55:00].
Formuj kulki z przygotowanej masy i układaj je na papierze do pieczenia, który nie wymaga dodatkowego smarowania [04:00:00].
Nie musisz zachowywać dużych odstępów między kulkami, ponieważ nie rosną podczas pieczenia [04:30:00].
Włóż kulki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut, aż będą rumiane. Czas pieczenia może się różnić w zależności od wielkości kulek [05:33:00].
Serwowanie
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz