Pasta jajeczna z awokado
👉Jak zrobić pastę jajeczną z awokado❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 dojrzałe awokado
- 2-3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przepis na pastę jajeczną z awokado (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pasty jajecznej z awokado, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie awokado [01:09]: Umyj awokado, przekrój je na pół i usuń pestkę. Następnie wydrąż miąższ i umieść go w pojemniku.
Dodanie czosnku [01:59]: Dorzuć ząbek czosnku, który można wcześniej przekroić na mniejsze kawałki.
Dodanie soku z cytryny [02:11]: Wlej około dwóch łyżek soku z cytryny, co zapobiegnie ciemnieniu awokado.
Doprawianie [02:30]: Dopraw pastę pieprzem i solą.
Dodanie oliwy [02:43]: Dodaj około dwóch łyżek oliwy.
Dodanie jajek [02:50]: Dodaj ugotowane na twardo jajka.
Miksowanie [03:12]: Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj.
Serwowanie [04:16]: Gotową pastę wyciągnij z pojemnika. Można ją wykorzystać jako smarowidło do kanapek lub dip do warzyw.
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz