Biała fasola z pomidorami i szpinakiem
👉Jak zrobić białą fasolę z pomidorami i mozzarellą❓
Link do filmu z przepisem
Biała fasola ze szpinakiem - Jak zrobić białą fasolę z pomidorami i mozzarellą❓ - Fasola na ostro
Składniki:
- 2 puszki białej fasoli (480g) lub 230g suchej do ugotowania
- ok. 300g pomidorów koktajlowych
- 100g żółtego sera (użyłam mozzarelli)
- 3 ząbki czosnku
- porządna garść szpinaku
- 3 łyżki oliwy/oleju
- sól
- pieprz
- płatki chili
Przepis na białą fasolę z pomidorami i szpinakiem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania białej fasoli z pomidorami i szpinakiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie pomidorków [01:00:51]: Umyj pomidorki koktajlowe i przekrój je na pół.
Podsmażanie pomidorków [01:01:03]: Na rozgrzaną oliwę lub olej wrzuć pomidorki i podsmażaj, aż stracą swoją surowość.
Dodanie szpinaku [02:44]: Następnie dorzuć szpinak i podsmażaj tylko do momentu, aż zwiędnie.
Dodanie fasoli [03:01]: Do zwiędniętego szpinaku dodaj białą fasolę. Może to być fasola ugotowana lub z puszki – tę drugą wystarczy przepłukać zimną wodą.
Doprawianie [03:11]: Dopraw danie pieprzem, solą i płatkami chili.
Podgrzewanie [03:31]: Całość podgrzewaj, aż fasola się zagrzeje.
Serwowanie [04:16]: Po podgrzaniu danie jest gotowe. Resztą mozzarelli posyp już na talerzach.
Smacznego!
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz