piątek, 2 maja 2025

Przepis na białą fasolę z pomidorami i szpinakiem


Biała fasola z pomidorami i szpinakiem

     👉Jak zrobić białą fasolę z pomidorami i mozzarellą❓

    Zapraszamy na przepis na białą fasolę ze szpinakiem.
 
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 




Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli (480g) lub 230g suchej do ugotowania
  • ok. 300g pomidorów koktajlowych 
  • 100g żółtego sera (użyłam mozzarelli)
  • 3 ząbki czosnku 
  • porządna garść szpinaku 
  • 3 łyżki oliwy/oleju 
  • sól
  • pieprz 
  • płatki chili 
Przygotowanie:

Przepis na białą fasolę z pomidorami i szpinakiem (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania białej fasoli z pomidorami i szpinakiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie pomidorków [01:00:51]: Umyj pomidorki koktajlowe i przekrój je na pół.

  • Podsmażanie pomidorków [01:01:03]: Na rozgrzaną oliwę lub olej wrzuć pomidorki i podsmażaj, aż stracą swoją surowość.

  • Dodanie szpinaku [02:44]: Następnie dorzuć szpinak i podsmażaj tylko do momentu, aż zwiędnie.

  • Dodanie fasoli [03:01]: Do zwiędniętego szpinaku dodaj białą fasolę. Może to być fasola ugotowana lub z puszki – tę drugą wystarczy przepłukać zimną wodą.

  • Doprawianie [03:11]: Dopraw danie pieprzem, solą i płatkami chili.

  • Podgrzewanie [03:31]: Całość podgrzewaj, aż fasola się zagrzeje.

  • Serwowanie [04:16]: Po podgrzaniu danie jest gotowe. Resztą mozzarelli posyp już na talerzach.

Smacznego!


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz