środa, 12 lutego 2025

Przepis na chipsy jabłkowe


Chipsy jabłkowe

    Od dawna Amelka męczyła mamę by nagrać chipsy jabłkowe. Zasmakowały jej chipsy jabłkowe z torebki i chciała spróbować jakie będą domowe chipsy z piekarnika zrobione w domu.


    👉Jak zrobić chipsy jabłkowe❓

    Oczywiście nie chciała by to zrobiła mama, tylko chciała nauczyć się i sama nagrać przepis... Sama? miała pomoc w postaci Oliwki, a jakby coś nie poszło, to jeszcze zawsze z pomocą przyjdzie mama lub tata...
    Zapraszamy na przepis na domowe chipsy jabłkowe.
    Mariusz i Agnieszka

Link do filmu z przepisem
Jak zrobić chipsy jabłkowe🍏 - Zdrowe chipsy - Pyszna przekąska
 




Składniki:

  • jabłka dowolna ilość i odmiana
Przygotowanie:
 
 

Przepis na chipsy jabłkowe (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania chipsów jabłkowych, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie jabłek [01:06]: Jabłka należy przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.

  • Krojenie jabłek [01:10]: Następnie jabłka kroi się na cienkie plasterki.

  • Układanie na blasze [03:42]: Plasterki jabłek układa się jeden obok drugiego na papierze do pieczenia.

  • Pieczenie [04:35]: Jabłka wkłada się do piekarnika nagrzanego do 100 stopni Celsjusza i piecze od półtorej do dwóch i pół godziny, w zależności od grubości plasterków. W trakcie pieczenia można co jakiś czas otwierać piekarnik, aby wypuścić parę.

  • Studzenie [05:16]: Po upieczeniu chipsy zostawia się w otwartym piekarniku do wystudzenia.

  • Gotowe do spożycia [05:19]: Po wystudzeniu chipsy są gotowe do przełożenia i jedzenia.

 


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz