czwartek, 30 października 2025

Przepis na keto wrap z mozzarelli

Wrap z mozzarelli  

    Wrap z mozzarelli i jajek to coś, co pokocha każdy — i miłośnicy śniadań, i fani kolacji bez mąki!
    😋 Tylko dwa składniki, chwila miksowania i… gotowe!
    A najlepsze jest to, że ten wrap wygląda jak pizza, smakuje jak bajka i można go nawet zabrać do pracy.
    Niegrzeczny blender tym razem się trochę buntował, ale daliśmy radę 😅


    👉Jak zrobić wrapa z mozzarelli i jajek❓

    Zapraszamy na przepis na fit wrapa z mozzarelli i jajek!
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 


 
Składniki:
  • 125g mozzarelli (w kulce)
  • 2 jajka M
  • sól 
  • pieprz
Przygotowanie:

Przepis na wrapa z mozzarelli i jajek - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania wrapa z mozzarelli i jajek, zwanego "keto wrap":

  1. Przygotowanie masy:

    • Wbij jajka do pojemnika [01:03].

    • Pokrój mozzarellę w kulce na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika [01:42].

    • Dodaj sól i pieprz [02:27].

    • Całość dokładnie zmiksuj [02:44].

  2. Pieczenie:

    • Papier do pieczenia delikatnie natłuść oliwą [03:16].

    • Przełóż masę na papier [03:31].

    • Rozprowadź masę na kształt koła, starając się uzyskać równą warstwę [03:43, 04:06].

    • Włóż wrapa do nagrzanego piekarnika (190°C, góra-dół) [04:27].

    • Piecz około 15 do 20 minut, aż delikatnie się zezłoci [04:37].

  3. Składanie i podanie:

    • Poczekaj, aż wrap lekko przestygnie [05:03].

    • Ułóż go ładniejszą (wierzchnią) stroną do dołu [05:23].

    • Posmaruj spód (który będzie wewnątrz wrapa) np. sosem [05:34, 05:50].

    • Nałóż ulubione dodatki [05:03].

    • Zwiń [06:56].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz