Przychodzi lato, jest gorąco i często się nie chce jeść, a jednak powinno. Na taką
okazję idealna jest zupa owocowa, którą można zjeść na ciepło jak i na
zimno... Taki chłodnik wiśniowy!
👉Jak zrobić zupę owocową z wiśni z kluskami ❓
Aby zrobić zupę owocową z wisienkami można wybrać dwie opcje. Albo
będzie, to zupa z kompotu albo ze świeżych wiśni. Agnieszka wybrała
świeże wiśnie prosto z wisienki... Nawet złapałem ją na gorącym uczynku i
zapytałem:
- Gdzie idziesz?
- Rwać wiśnie🍒! - i poszła dalej energicznie machając plastikowym
pojemnikiem, który potem zobaczyliście na filmie.
Umyła wiśnie i oznajmiła nagrywamy przepis... A resztę już znacie.
Zapraszamy na przepis na zupę owocową z kluskami.
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- 500g wiśni
- 1 litr wody
- erytrytol lub inne słodzidło do posłodzenia
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- ewentualnie słodka śmietanka
- gruby makaron (muszelki, świderki itp.)
Wiśnie myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy erytrytol (ilość dopasować do własnych preferencji smakowych). Stawiamy na kuchnię i czekamy aż się zagotuje. Od momentu zagotowania gotujemy ok. 4-5 minut na wolnym ogniu. Skrobię ziemniaczaną rozpuszczamy w kilku łyżkach wody i wlewamy pod koniec gotowania do garnka. Czekamy aż się zagotuje i zestawiamy garnek z ognia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Zupę podajemy z ugotowanym makaronem. Na talerz jeśli lubimy dodajemy słodką śmietankę (dodałam kilka łyżek śmietanki 30%).
Taką zupę możemy zjeść na ciepło i na zimno. Idealnie pasuje na obiad w upalne dni.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz