Strony

środa, 13 czerwca 2018

Koktajl arbuzowo-bananowy

     Jak zobaczyłem co Agnieszka mi niesie, to pewnie gdybym miał sztuczną szczękę, to pewnie z wrażenia by mi wypadła i radośnie klekocząc zębami skakała po podłodze... 😁
     Kalkulując ze w środku jest banan🍌, to od razy 2 + 2 = 4 skojarzyłem, że można podkręcić go jako koktajl węglowodanowy po treningu💪.
     Oczywiście to nie jedyne zastosowanie, bo przede wszystkim to fantastyczny napój orzeźwiający💧💦 na upalne dni. A ze względu na dużą treściwość może również chwilowo zastąpić posiłek... 🍛🍲Konkurencja dla chłodnika tylko w wersji owocowej... 😀



Składniki:
  • 600g arbuza🍉🍉🍉 (po obraniu)
  • 2 banany🍌🍌
  • 100 ml mleka kokosowego🍼 lub gęstej śmietany
Przygotowanie:
Arbuz i banany przed przyrządzeniem koktajlu należy dobrze schłodzić. Następnie banany obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, to samo robimy z arbuzem, wszystko umieszczamy w blenderze - miksujemy. Po zmiksowaniu dodajemy mleko kokosowe i jeszcze chwilę miksujemy. Jeśli ktoś uzna, że jest mało słodkie to może sobie dosłodzić miodem lub innym słodzidłem (banan i arbuz są tak słodziutkie, że osobiście nie dodawałam żadnego słodzidła).

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

1 komentarz:

  1. Arbuzy jeszcze niestety nie są aż tak tanie w sklepach. Jednak praktycznie z każdym tygodniem cena prezentuje się lepiej więc za niedługo będzie można się raczyć takimi przysmakami

    OdpowiedzUsuń