Ciekawe kiedy Agnieszka przestanie zadziwiać mnie ilością pomysłów na przepisy dyni? W połowie lutego... ?😉 Arsenał dyń jest, więc są możliwości do eksperymentowania. 😆
Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, bierzemy trochę tłuszczu i dusimy ją na patelni. Gdy cebula jest prawie miękka dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, papryczkę chili i dalej dusimy. Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Kaszę wykładamy na talerze, a na nią uduszoną dynię i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)
Składniki:
- 1 kg dyni ( już obranej)
- 0,2 kg kaszy jaglanej
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryka chili
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, bierzemy trochę tłuszczu i dusimy ją na patelni. Gdy cebula jest prawie miękka dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, papryczkę chili i dalej dusimy. Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Kaszę wykładamy na talerze, a na nią uduszoną dynię i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz