Cukinia na ciepło
Niedawno Agnieszka zrobiła jajka sadzone na cukinii: od razu mi się one
skojarzyły z nową wersją szakszuki: https://youtu.be/P8_FRQXRKbM
👉Jak zrobić cukinię na ciepło❓
Dodatkowo stwierdziłem, że ta cukinia jest tak pyszna, że można zrobić z
niej dodatek do obiadu na wzór młodej kapusty: lub innych dodatków na
ciepło jak marchewka: https://youtu.be/jPOjABE2-Jg czy buraczki:
https://youtu.be/N5tYcLfd4xA
Zapraszamy na przepis na cukinię duszoną na patelni
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 cukinie
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła klarowanego
Przepis na ciepłą cukinię (krok po kroku z filmu)
Przepis na ciepłą cukinię, która może być alternatywą dla młodej kapusty, jest prosty i szybki w przygotowaniu.
Przygotowanie cukinii: Za pomocą obieraczki należy zrobić wstążki z cukinii.
Roztopienie masła: Na patelni należy roztopić masło.
Dodanie czosnku: Po roztopieniu masła należy przecisnąć czosnek na patelnię.
Dodanie cukinii: Po minucie od dodania czosnku należy dodać wstążki cukinii na patelnię.
Doprawienie: Następnie należy dodać sól i pieprz do smaku.
Smażenie: Całość należy mieszać i podsmażać przez 5 minut.
Wyłączenie i podanie: Po 5 minutach wyłączyć ogień i nałożyć cukinię na talerze.
Gotowe danie można podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz