Biała kiełbasa w piwie
👉Jak zrobić białą kiełbasę w cebuli i piwie❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 1kg surowej białej kiełbasy
- 3 duże cebule
- 1 szkl. piwa
- 2-3 łyżki dowolnego tłuszczu do podsmażenia cebuli
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka oliwy/oleju
- 1 łyżeczka zwykłej musztardy
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Przepis na białą kiełbasę pieczoną w piwie i cebuli (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania białej kiełbasy pieczonej w piwie i cebuli, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Szklenie cebuli [01:07]: Na patelni należy zeszklić pokrojoną cebulę na 2-3 łyżkach dowolnego tłuszczu.
Nakłuwanie kiełbasy [02:00]: W międzyczasie, gdy cebula się podsmaża, surową białą kiełbasę należy nakłuć wykałaczką w kilku miejscach z każdej strony.
Doprawianie cebuli [02:43]: Zeszkloną cebulę należy przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Można użyć papryki ostrej lub słodkiej, w zależności od preferencji. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotowanie naczynia do pieczenia [03:54]: Doprawioną cebulę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i rozprowadzić po całym dnie.
Dodanie piwa [04:15]: Na cebulę wlać piwo.
Układanie kiełbasy [04:43]: Na cebuli z piwem ułożyć surową białą kiełbasę.
Przygotowanie marynaty [05:02]: W osobnej miseczce przygotować marynatę, mieszając musztardę (zwykłą i francuską), odrobinę papryki (słodkiej lub ostrej) i majeranku.
Smarowanie kiełbasy [05:45]: Przygotowaną marynatą posmarować kiełbaskę.
Pieczenie [06:25]: Naczynie z kiełbasą włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni Celsjusza) i piec przez 50 minut.
Podlewanie podczas pieczenia [06:36]: W trakcie pieczenia, 2-3 razy, należy polewać kiełbaskę wytworzonym sosem (zawierającym piwo).
Gotową białą kiełbasę pieczoną w piwie można podawać z chrzanem, ćwikłą lub musztardą [06:52].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz