Strony

piątek, 21 lutego 2025

Przepis na pesto z rukoli


Pesto z rukoli

   Zielone pesto zrobione w domu w wersji keto idealnie komponuje się z pieczywem keto, które jest już na naszym kanele w rożnych wersjach.


    👉Jak zrobić pesto z rukoli i pestek słonecznika❓

    Jak upieczecie chleb keto to do niego od razu idealnie pasuje pesto z rukoli i pestek słonecznika, a jeśli nie stosujecie diety keto, to możecie zjeść z każdym pieczywem.
    Zapraszamy na przepis na pesto z rukoli. 
    Mariusz i Agnieszka

Link do filmu z przepisem
Jak zrobić zielone domowe PESTO z rukoli - Przepis FIT & KETO 
 




Składniki:

  • 100g rukoli 
  • 50g słonecznika 
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy 
  • sól 
Przygotowanie:

Przepis na pesto z rukoli i słonecznika (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pesto z rukoli i słonecznika, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie rukoli: Umyj i osusz rukolę, najlepiej używając wirówki do sałaty [01:02].

  • Prażenie pestek słonecznika: Upraż pestki słonecznika [01:15]. Po uprażeniu, odstaw słonecznik do ostygnięcia [01:54].

  • Miksowanie składników: Do rukoli dodaj sól, sok z cytryny, czosnek i oliwę z oliwek [01:54]. Następnie dodaj przestudzone pestki słonecznika [02:21]. Zmiksuj wszystkie składniki [02:43].

  • Przechowywanie: Gotowe pesto przełóż do słoiczka, co ułatwia przechowywanie [03:36]. Pesto można przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni [04:13].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz