Pesto z rukoli
Zielone pesto zrobione w domu w wersji keto idealnie komponuje się z
pieczywem keto, które jest już na naszym kanele w rożnych wersjach.
👉Jak zrobić pesto z rukoli i pestek słonecznika❓
Jak upieczecie chleb keto to do niego od razu idealnie pasuje pesto z
rukoli i pestek słonecznika, a jeśli nie stosujecie diety keto, to
możecie zjeść z każdym pieczywem.
Zapraszamy na przepis na pesto z rukoli.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Jak zrobić zielone domowe PESTO z rukoli - Przepis FIT & KETO
Link do filmu z przepisem
Jak zrobić zielone domowe PESTO z rukoli - Przepis FIT & KETO
Składniki:
- 100g rukoli
- 50g słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- 3-4 łyżki oliwy
- sól
Przepis na pesto z rukoli i słonecznika (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pesto z rukoli i słonecznika, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie rukoli: Umyj i osusz rukolę, najlepiej używając wirówki do sałaty [01:02].
Prażenie pestek słonecznika: Upraż pestki słonecznika [01:15]. Po uprażeniu, odstaw słonecznik do ostygnięcia [01:54].
Miksowanie składników: Do rukoli dodaj sól, sok z cytryny, czosnek i oliwę z oliwek [01:54]. Następnie dodaj przestudzone pestki słonecznika [02:21]. Zmiksuj wszystkie składniki [02:43].
Przechowywanie: Gotowe pesto przełóż do słoiczka, co ułatwia przechowywanie [03:36]. Pesto można przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni [04:13].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz