👉Jak zrobić żeberka pieczone w kapuście kiszonej❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 1kg żeberek
- 1kg kapusty kiszonej
- 1 łyżka smalcu
- 1 cebula
- 1 szklanka bulionu lub wody
- 1 łyżka majeranku
- sól
- pieprz
- papryka czerwona mielona
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 5 kulek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
Przepis na żeberka pieczone w kapuście kiszonej - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania żeberek w kapuście kiszonej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie i przyprawianie żeberek:
Podsmażanie żeberek i cebuli:
Przygotowanie kapusty i duszenie:
Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku [03:39]. (Jeśli jest długa, pokrój ją na mniejsze kawałki. Jeśli jest zbyt kwaśna, przepłucz w zimnej wodzie [03:39, 03:50]).
Gdy cebula jest podsmażona, dodaj kapustę [03:59].
Dodaj przyprawy: czosnek, kminek, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy i pieprz [04:01, 04:12].
Dokładnie wymieszaj i podsmażaj przez 10 do 15 minut (soli nie dodawaj, ponieważ kapusta jest już słona) [04:15, 04:25].
Pieczenie:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz