czwartek, 15 grudnia 2016

Naleśniki ze szpinakiem


Naleśniki zdecydowanie

mniej kaloryczne

 
     Z czasów, kiedy byłem dzieckiem pamiętam dwa rodzaje naleśników: z dżemem i z białym serem. 
   Oczywiście te z serem nie są zgodne z dietą rozdzielną. Dziś mamy większy wybór i przede wszystkim zdrowszy.
 
 


 
 
 


 
 Składniki na farsz:
  • 450g szpinaku (mrożonego) lub opakowanie świeżego
  • 2 małe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
     Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Następnie dokładamy szpinak i na początku smażymy na dużym ogniu aby odparować wodę, a następnie zmniejszamy i dusimy na średnim. Na ok. 5 minut przed końcem dodajemy przeciśnięty czosnek. Przed wyłączeniem palnika zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
      Tak przygotowanym farszem smarujemy usmażone naleśniki i zawijamy w rulonik.

Przepis na naleśniki znajdziesz tutaj: http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2016/12/krokiety-z-grzybami-i-kapusta.html



Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz