niedziela, 24 kwietnia 2016

Przepis: Buraczki na zimno

Składniki:
1 kg buraków ugotowanych i obranych
3 jabłka (duże)
2 łyżki konfitury z żurawiny
sok z cytryny
sól i cukier do smaku

Przygotowanie:
Buraki potrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo postąpić z jabłkami. Dodać konfiturę, sok z cytryny, doprawić solą oraz cukrem i wszystko razem wymieszać.

Smacznego :)


   Buraki mają fenomenalne zdolności odkwaszające organizm i dlatego warto stosować je kilka razy w tygodniu. Jak mówią chińscy lekarze: "Organizm odkwaszony to organizm uzdrowiony". Niestety non stop zakwaszamy organizm przez picie kawy, jedzenie mięsa, słodyczy lub stres. Efektem tego tak naprawdę czujemy się zmęczeni i wypaleni już w środku dnia. Sięgamy po kolejną kawę, a potem kolejną. Pędzimy z terminami, na spotkanie, a stres robi swoje. Coraz więcej młodych ludzi umiera na zawał, a jest to wynikiem zakwaszenia organizmu.
  Zaserwuj sobie buraczki przynajmniej 2-3 razy w tygodniu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz